Hallongrottor

Hallongrottor är ett perfekt kaffebröd när man vill ha något litet men ändå gott som tilltugg till en kopp kaffe. Dessutom är de ganska snabba att svänga ihop.

Ingredienser till 24 stora bakade i pappersbullformar:

250 g margarin
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver (ej utblandat)
1 - 1 1/2 dl hallonsylt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Sätt upp 24 pappersformar på en plåt (gärna med bakplåtspapper).
3. Lägg alla ingredienserna utom hallonsylten i en bunke.
4. Hacka samman med en bordskniv eller en stor gaffel. Finfördela margarinet i socker, bakpulver, vetmjöl och vaniljsåspulver.
5. Knåda ihop till en deg som därefter rullas ut till en längd.
6. Dela i 24 bitar som vardera rullas till en boll och läggs i formarna.
7. Gör en fördjupning mitt i kakan med ett finger och droppa i ungefär en tesked med sylt.
8. Grädda formarna mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Totaltid cirka 45 minuter.

Originalrecept: Allt om Mat, Nr. 9, 1986.