Hallongrottor är ett perfekt kaffebröd när man vill ha något litet men ändå gott som tilltugg till en kopp kaffe. Dessutom är de ganska snabba att svänga ihop.
Ingredienser till 24 stora bakade i pappersbullformar:
250 g margarin
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver (ej
utblandat)
1 - 1 1/2 dl hallonsylt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200
grader.
2. Sätt upp 24 pappersformar
på en plåt (gärna med bakplåtspapper).
3. Lägg alla ingredienserna
utom hallonsylten i en bunke.
4. Hacka samman med en bordskniv
eller en stor gaffel. Finfördela margarinet i socker, bakpulver, vetmjöl
och vaniljsåspulver.
5. Knåda ihop till en
deg som därefter rullas ut till en längd.
6. Dela i 24 bitar som vardera
rullas till en boll och läggs i formarna.
7. Gör en fördjupning
mitt i kakan med ett finger och droppa i ungefär en tesked med sylt.
8. Grädda formarna mitt
i ugnen i cirka 15 minuter.
Totaltid cirka 45 minuter.
Originalrecept: Allt om Mat, Nr. 9, 1986.