Min Vädersida


 Bildkälla

Jag har haft en verklig tur här  i livet. Jag har en av mina verkligt stora hobbies som mitt jobb eftersom jag jobbar med väder på SMHI - Sveriges Meteorologiska och Hydrologiska Institut. Även om jag inte längre jobbar med framställning av väderprognoser (numera jobbar jag med forskning om hur man skall använda data från vädersatelliter) så är mitt intresse för väder fortfarande stort och jag följer ständigt väderutvecklingen och prognoserna. Snö och snö(o)väder har förundrat och  fascinerat mig redan från mycket unga år och det är förmodligen därför som jag valde denna mycket udda yrkeskarriär (med tanke på min bakgrund) .

Just Skandinavien är en mycket händelserik plats på jorden när det gäller väder. Även om de riktigt dramatiska väderhändelserna (såsom t ex den tropiska orkanen på bilden ovan) inte inträffar här så är vädret ändå mycket omväxlande från dag till dag och från årstid till årstid.

På denna sida skall jag försöka att ge dig lite mer insikt om den meteorologiska världen ifall du är intresserad. Just för tillfället är innehållet begränsat till ett fåtal länkar som rör mitt direkta arbete på SMHI samt några andra som innehåller mer information om exempelvis vädersatelliter och väderprognoser. Senare hoppas jag att jag kan lägga till mer specialinformation.


SMHIs OFFICIELLA WEBSIDA
 


Copyright SMHI
MOLNANALYSER FRÅN VÄDERSATELLITDATA
 


Copyright SMHI
MOLNKLIMATET I SKANDINAVIEN

VALIDERING AV MOLN I KLIMATMODELLER
 


Copyright SMHI

SATELLITE APPLICATION FACILITY FÖR KORTA VÄDERPROGNOSER
 
 


Copyright DWD

SATELLITE APPLICATION FACILITY FÖR KLIMATÖVERVAKNING
 


Copyright EUMETSAT

EUMETSAT- DEN EUROPEISKA ORGANISATIONEN FÖR VÄDERSATELLITER
 


(Copyright 2002 ESA - CNES - Arianespace / Photo ServiceOptique CSG)

EUROPEAN SPACE AGENCY (ESA) - VÄDERSATELLITER
  


PEOs WEATHERPAGE - ALLT OM VÄDERPROGNOSER OCH OBSERVATIONER